Veseli december

Tako kot vsako leto, smo tudi letos pričarali pester praznični veseli december tudi v našem vrtcu. Najprej smo praznično okrasili igralnici. Veliko smo lepili, slikali, risali, packali. Sodelovali smo na božično-novoletnem  koncertu v okviru OŠ Zavrč. Božiček in gospa Božička sta nas s svojimi dogodivščinami popeljala po poteh naših sosednjih držav – po Italiji, Avstriji, Madžarski in Hrvaški. Na koncu sta ugotovila, da je najlepše doma, v Sloveniji, na katero ju vežejo prav lepi spomini. Koncert so spremljale glasbene, pevske in plesne točke šolskih otrok in otrok iz vrtca, ki so se predstavili ob italijanski zastavi ob glasbi Jingle bells italiano. Sporočilo naše prireditve je bilo predvsem to, da si vzemimo čas za ljudi, ki jih imamo radi in jih razveselimo z majhnimi pozornostmi, z nasmehom in objemom. Prireditev smo sklenili z bazarjem, na katerem smo lahko občudovali prekrasne novoletne izdelke, ki so jih izdelovali tudi naši otroci.

Sodelovali smo tudi pri peki prazničnih medenjakov in piškotov in pripravili svečano kosilo. Na koncu smo okrasili novoletno jelko, okrog nje zaplesali in zapeli.

V petek, 21. 12. 2018, smo sodelovali na šolski prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Otroci so se v snežni preobleki predstavili kot zimske vile in snežinke, ki so pokrajino začarale in jo posule s snegom. Otroci so si še enkrat ogledali gledališko predstavo pod mentorstvom Janje Solina Črnivec in Ivom Zupaničem. Največje veselje je seveda predstavljal prihod Božička.

 

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)